Bryde Mønstre

Vil du bryde dine mønstre?

Nyere forskning har bevist, at vores hjerner er i konstant forandring gennem hele vores liv.

Til forskel fra tidligere Videnskabelige opfattelser der havde afsæt i, at vore hjerner udviklede sig gennem barndommen og derefter havde et ”statisk” udtryk, har man nu evidens for, at den er under evig forandring.

Begrebet hedder Neuroplasticitet og beskriver de forandringer der opstår i vores hjerner gennem livet.

Og hvorfor så interessere sig for det kan du spørge? I Mindfulness meditation arbejder vi faktisk på, at have en ny tilgang til de ting vi oplever i vores liv.

Når disse nye metoder og veje betrædes, lagrer vore hjerner de nye oplevelser, og vi vil derfor over tid, kunne ændre de gamle mønstre og spor vi har haft fra tidligere oplevelser.

Hvis alt dermed er i forandring, har vi også muligheden for, at ændre de ting vi selv synes er uhensigtsmæssigt i vores liv.

Mange af os, har en opfattelse af hvordan vi selv er som menneske.

Jeg er jo på den og den måde, jeg kan jo ikke gøre dette, jeg er en af dem der altid…. I min familie plejer vi at… osv osv…………..

Kan du genkende lidt af det?

Når vi praktiserer Mindfulness Meditation, så træner vi vore hjerner til at opdage nye stier vi kan gå på, og dermed også nye måder at leve livet på.

Større glæde, bedre sociale kompetencer, mindre tankemylder, bedre søvn, mindre stress, mindre smerter (fysisk og psykisk) er blot nogle af de ting der gennem Mindfulness Meditation er at opnå.

Der er stor videnskabelig evidens for, at et 8 ugers intensivt program der kaldes MBSR (Mindfuness Baseret Stress Reduktion) netop giver disse gavnlige effekter.

Hvis du kunne tænke dig selv at stifte bekendskab med Mindfulness eller er blevet interesseret i at høre mere, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Mit næste 8 ugers intensive Mindfulness meditations kursus starter 8 januar 2019.

MBSR kursus

2 thoughts on “Bryde Mønstre

 1. Kunne være fedt at lære at bryde gamle ting fra barndommen f.eks katastrofe tanker når tingene er svære . Eller lære at håndtere store konflikter da det er svært nogen gange , usikkerhed når ens fundament bliver rystet.

  1. Kære Elisabeth,

   Beklager det sene svar, men det du skriver om kan bestemt læres. Der er et nyt hold i Næstved d 8 januar hvor vi netop arbejder med værktøjer der kan hjælpe en til at håndtere dette. Du kan læse mere om det under kurser her på min hjemmeside.

   Bedste hilsner
   Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *