Sundhed kommer i mange former

Ofte forbinder vi sundhed med det vi spiser, og en eller anden form for fysisk aktivitet.

Det kan nok ikke bestrides at de to ting vil være ganske fornuftige at gøre noget ved, men jeg synes vi ofte mangler at dyrke vores mentale sundhed.

I vores kultur er de to tidligere nævnte områder, altså kost og træning, de fremherskende elementer når vi taler sundhed, men jeg tror at vi er mange der har mærket, hvad det gør ved en når man ikke har det godt inden i sig selv.

En nok så sund og trænet krop kan ikke kompensere for et stabilt og balanceret sind. I mange andre kulturer har man indset dette for længe siden og udviklet teknikker ,der gennem flere tusind år er blevet undersøgt, justeret og forfinet til de former vi i dag arbejder med i Mindfulness træningen.

Og ja, mindfulness er en træning som vi kan ”gå” til hvis vi ønsker, at styrke vores mentale overskud. Styrke vores evne til at distancerer os fra tankemylderet, og blive bedre til at rumme verden præcis som den er.

Gennem meditation og stilhed skærper vi vores sanser, og bliver gradvis mere opmærksom på vores krop og sind. Det bliver en ny forholdemåde til os selv og gennem denne træning, vil vi langsomt blive i stand til at anvende denne måde at se os selv på, til også at omfavne vores familie, venner, kollegaer og andre alle andre vi omgås.

Jeg har oplevet at der er mange der udbyder forskellige former for kurser, men har set få muligheder for at ”gå” til mindfulness på et fortløbende hold som løbende kan fastholde, motivere og tilskynde til en meditations praksis.

Derfor har jeg nu startet et Mindfulness meditations hold her i Næstved, hvor du hver søndag kan komme og sammen med andre deltagere træne din mentale sundhed.

Læs mere på HER hvor du også kan tilmelde dig en gratis prøvetime.