Den gode den onde og den virkelige grusomme!

Det går mere og mere op for mig, at Minfulness handler om forhold, om hvordan vi forholder os til livet.

Hvordan vi forholder os til vores tanker, følelser, vores fortid og fremtid ja “the whole thing”

 

Sagt på en anden måde, så handler det om hvordan vi forholder os til ALTING på. Vores sind, vores krop, vores bevidsthed…. ja vores liv!

Hvordan kan vi lære, at leve med ærlighed, værdighed, integritet og venlighed ikke mindst over for os selv?

Mindfulness, er til tider et stykke hårdt og beskidt arbejde. Det er ikke nemt, og faktisk så er det noget af det sværeste og hårdeste jeg har stiftet bekendskab med her i livet men livet er jo også til tider hårdt og beskidt!

Men hvad er vores alternativ? Hvad er konsekvenserne af, ikke at leve livet fuldt ud, ikke at være til stede i det flygtige nu? Det eneste øjeblik du nogen sinde får at opleve i dette liv! igen og igen…..

MBSR programmet (Mindfulnessbaseret Stressreduktion) som du kan læse mere om her er en kæmpe udfordring. Det at skulle være i nuet og have en rummelig fornemmelse for hvad der sker i livet er noget at det der er allersværest for os mennesker.

Men det kan godt lade sig gøre. Mennesker og hele kloden deltager i disse evidensbaserede programmer og fortsætter efter forløbet er afsluttet med deres egen meditationspraksis og arbejder med at integrere Mindfulness i deres dagligdag.

Alle de ting vi ser som trusler og bekymringer har det med, at overtage styringen i vores liv med dertil  svigtende livskvalitet.

Ja livet er en hård nød til tider og vi bliver kede og slår os både fysisk og mentalt.  Men måske vi kan lære, at  opfatte disse ting som sker i vores alles liv på en ny måde der kan styrke os i, at respondere intelligent. Hvad der opfattes som en trussel kan være indbildt og i stedet for, at reagere med autopiloten, der kan kaste os ud i uheldige konsekvenser, er der andre muligheder når vi er tilstede lige her og nu!

Livet leves i de små ting. Forskning via en “lykke” app fra Harvard har givet os meget indsigt i dette. Vi forestiller os, at en eller to store begivenheder vil haven en enorm indflydelse på hvor lykkelige vi e. Men det ser ud til, at lykkefølelsen er summen af hundredvis af små ting… De små ting har stor betydning!

MBSR programmet kan måske få DIG til at se livet på en ny måde. At leve det mere mens vi er her, for det er da surt og trist, først at opdage det når tiden er gået.

Håber jeg ser dig på kurset!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *