Omfavn foranderligheden

Alt i livet forandres

En stille lørdag i Næstved, tiden på mit oldfashion digitale armbåndsur viser 10:32 og dagens meditationen er netop overstået. Ilden knitrer i brændeovnen som jeg igen har siddet alt for tæt på mens jeg mediterede. Hvornår lærer jeg det mon.

En god time på puden har stilnet mit sind, og som så ofte før kommer dukker der ting op der skal undersøges dybere på et andet tidspunkt. Lige nu og her mærker jeg dybt, den foranderlighed der omfavner os alle gennem hele livet. Fra vores første åndedræt, ja faktisk før vi overhovedet bliver født og til vi drager vores sidste suk.

Igen og igen bliver jeg mindet om, at det der definere mit liv er og bliver foranderligheden. Lige meget om jeg vil det eller ej så bliver skægget mere gråt, huden mere rynket og mit spisebord som jeg sidder og skriver dette ved får mere og mere patina.

Efter mange år med en meditativ praksis har jeg fået en dybere forståelse af foranderligheden. Man kan sige jeg har accepteret det vilkår, at det er sådan det må være. Ændre det kan jeg ikke, men jeg kan selv bestemme hvordan jeg vil møde de ting der opstår i mit liv.

Når accepten kommer så opstår der også forståelse af, at kunne give slip. Give slip på kampen mod det, jeg ikke vil have i livet, og jagten på det jeg har et begær efter skal fylde mit liv. Betyder det så, at jeg ikke har noget at stræbe efter og ønsker for fremtiden?

På ingen måde, men det gør at når tingene ikke lige går som jeg gerne vil have det, så kan jeg også acceptere det, og stadig stræbe efter mine drømme. Hvis jeg ikke er i livet lige nu og her, og kan være fuldt tilstede med det der nu engang er her, så lever jeg jo slet ikke. Så er jeg hele tiden i fortiden eller fremtiden, med tanker om enten at fortryde det der er sket, eller håber på bedre tider.

Sandheden er, at det eneste der er at gøre, er at give sig hen, ikke at overgive sig, men give sig hen til hvad end livet kaster vores vej.

Min måde at håndtere det på er, at finde accept af foranderligheden i meditationen. Andre har nok andre metoder, men for mig giver det en mulighed for at indstille kampen. Kampen mod mig selv. Det er en kamp der aldrig kan vindes så hvorfor så kæmpe den.

Den fredlige Kriger er et begreb der er opstået i mit liv for mage år siden, og som har vokset sig stærkere og stærkere med årerne.

Måske det er på tide for dig, at indstille kampen mod det umulige, og leve livet på bedste måde med mere lykke, kærlighed og glade tider end før.

Hvis du er blevet inspireret er du velkommen til at kigge med næste gang jeg har en LIVE  ON-LINE meditations udsendelse på FB. Den forgår hver tirsdag kl 20:30-21:00

Du kan læse mere om det her

Alt det bedste herfra

Niels

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *