Only Happynes eller FB facade?

Det er ganske naturligt, at vi alle søger mere kærlighed, nærvær, samhørighed og i samme stund også forsøger, at få mindre af lidelse, smerter og afvisninger.

Det er faktisk noget at det, der binder os alle sammen som mennesker!

Men når vi kun skriver opslag og ”taler” om vores succes, vores dejlige liv og ubekymret hverdag, så giver det et helt forkert syn på vores liv.

Når vi sidder derhjemme med problemerne. Smerter, Ensomhed, Tristhed, Afvisninger, Utilstrækkelighed, Mindreværd, Ked af det! Så er det der vi pludselig kan tro, at JEG er den eneste med disse følelser. Og hvad så? Hvordan takler man så disse ting.

  • Vende sig bort fra det? Nope done that didn´t work
  • Kæmpe imod? Nope done that didn´t work
  • Prøve at glemme? Nope done that didn´t work

Jeg har naturligvis en Mindfulness orienteret tilgang til hvorledes vi kan håndtere det der er svært

Jeg får ofte spørgsmålet om jeg som Mindfulness praktiserende har det lykkeligste liv og ikke rammes af alle disse uønskede følelser?

Og det er nemt at svare på. NEJ, jeg rammes af disse ting lige som alle andre!

Men det der måske kan være forskellen er, hvorledes vi møder disse svære følelser. Hvor meget vi lader os rive med, af alle de tankerækker og fortællinger om os selv og hvor svært det er lige nu.

Èn af de sværeste ting jeg har oplevet i mit liv er faktisk, at sidde med det der er svært og blive i det, lige meget hvor meget det larmer og stormer i krop og sind. At blive i det, uden at flygte væk fra det i form af f.eks mad, drikke, shopping, sport, og endda meditation! Altså alle de handlinger vi gør, for at komme væk fra de følelser vi ikke kan lide.

Men når vi sidder og tillader det der er. Observerer det der er, uden at dømme og bedømme om det er godt eller skidt for os selv, så er det faktisk muligt over tid, at tage toppen af disse følelser. Et godt billede på dette er et hav hvor stormen raser på overfladen. Når vi arbejder med at sidde stille med det der er, så kan du forestille dig, at du trækker dig selv 50 meter ned i havet hvor der er roligt, og hvor stormens kraft mindskes – Roen findes. Det er den ro du har i dig allerede nu, men blot skal lære, at komme i kontakt med igen. Du har nemlig før været der da du var helt lille.

Så gennem meditation træner vi igen og igen dette. Tillade, observere og ikke dømme. Alt med afsæt i kærlig venlighed til os selv og det der sker i vores liv lige nu.

Er det svært? Yep Vildt svært, så det er derfor du skal træne hver dag. Som i alt andet du vil være god til, så skal der arbejdes for sagen, og du kommer ikke sovende til det. Til gengæld, så vil der være stor effekt af din træning efter noget tid. Der er meget videnskabelig forskning der underbygger denne påstand, både national og internationale studier påviser, at Mindfulness træning virker på Stress, Smerter og Urolige sind.

Så hvis du også har svært ved, at takle livets svære stunder, eller ønsker at blive bedre til det. Stå stærkt i dit livs storme, så kig ind på kursus kalenderen og se hvornår der er et kursus der passer dig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *