Eksamensangst og Mindfulness Meditation

Eksamensangst og Mindfulness Meditation

Det kan være en hård opgave at være ung i dag. Mange krav synes at være en fast del af unges hverdag, og deres pres på dem selv er blot med til, at øge den svære situation

Gode karaktere, flot udseende, den perfekte kærlighed, konkurrencen fra de andre, venner med de rigtige, kravene til drømmestudiet og jobs osv. Der er mange parametre der spiller ind i dagligdagen, og det kan være meget svært, at takle alle disse på en gang.

Vi skaber mange historier i vores bevidsthed om, hvad vi bør og hvad vi skal for, at være en succes og have det gode liv. Vores tanker laver ”spin off” på dramaerne og pludselig kan det være svært at overskue noget, endsige at leve og bare nyde livet med de op og nedture der altid vil være en del af det at leve.

Når vi i Mindfulness taler om tanker og følelser, så retter vi fokus med det faktum, at de netop blot er tanker og følelser.

Vi er ikke ejet af dem. Vi er ikke dem.

Når først vi virkelig kan forstå, at det er sådan det hænger sammen, så kan vi træne os i, at kigge på dem med neutralitet. Vi kan så at sige betragte dem, uden nødvendigvis hele tiden at skulle reagere på dem.

Det at opøve en modus af ikke handlen er for mange af os naturstridigt. Vi er opdraget og trænet til at handle os ud af alle ting. Men hvad nu hvis vi betragter det ikke at handle som også være en måde at handle på. Hvad nu hvis vi sætte os ned, lader dramaer og historierne passere uden at lade os trække med?

Når vi arbejder med Mindfulness meditation er det en af de grundlæggende holdninger at træne os i at være med det der er. At acceptere de ting der opstår af følelser, tanker og kropsfornemmelser, både de behagelige, ubehagelige og de neutrale. Gennem denne accept transformeres de til at fylde mindre, og vi kan igen overskue tingene i deres rette form.

Mindfulness er ikke en lykkepille eller et quick fix for at få det bedre. Det er en måde at anskue livet på, og hjælper mange til at give slip på alle de ting der ikke er befordrende for vores livsvækst. Mindfulness er ikke terapi og må ikke forveksles med sådanne former

På forløbet vil vi arbejde med forskellige meditations teknikker hvor vi kultiverer det at mærke sig selv, og finde ind til ens kerneværdier. Vi vil fokusere på at opdyrke en ro i det indre landskab og lære at se på os selv med rummelighed og mildhed. På denne måde vil du opnå evnerne til, at kunne binevare roen i den stressede eksamens situation og præstere det bedste du har mulighed for.

Det forudsættes, at du bruger 15 – 20 minutter hver dag på egen træning

Hvis du er udfordret og har behov for lidt støtte så kontakt mig på mail eller telefon. Kontakt data finder du under menuen kontakt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *