Skal vi ALTID handle eller er der andre veje?

Hvorfor er det, at vi altid handler på situationer?

I denne del af verden, er vi opdraget til, at vi skal handle på alt og gøre det hele tiden!

Opstår der en situation på jobbet eller i privaten, så forventes det vi hurtigt for ”fikset det”. Vi skal jo videre skal vi ik?

Men måske der er et alternativt til den evige handlen og være super hurtig til alt ting. Måske der kan findes andre måder, at løse ting på end hurtigt og effektivt at ordne det hele.

For hvor meget er det lige vi har os selv med i de løsninger og handlinger? Hvor meget er det vi mærker hvad der er rigtigt og forkert?

Når vi arbejder med Mindfulness, bliver der åbnet op for en anden måde at klare opgaverne på end ”autopiloten” Her tage vi os tid til, at være i det Nu der er lige her hos os, og som giver mulighed for, at se nye og anderledes løsninger.

Opmærksomhed og nærvær er det vi til stadighed kultiverer og træner i vores daglige meditationer. Når vi gør det bliver vi mere kreative, positive, omsorgsfulde og venlige. Vi forstår pludselig, at bare det at have fokus på en vejrtrækning kan have en afgørende forskel på hvordan vi håndtere en situation og får det bedste ud af den til alles fælles glæde.

I østen er det en tradition, at der ikke altid skal handles. Der er det okay og faktisk også forventet, at man sætter sig ned og reflekterer over tingene. Når man tænker lidt over det, så er det ikke altid at handle på ting jo også at handle. Det er bare at handle på en anden måde.

Så næste gang du kommer i en situation hvor du er lidt udfordret, så træk vejret, mærk det i din krop. Hele vejen ned i maven og ha hele din opmærksomhed på den. Blot for en kort stund og oplev så, hvad det kan gøre for dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *