Lever du livet på autopilot?

Lever du dit liv på autopilot?

Kende du fornemmelsen af, at man ikke helt lige hørte hvad der blev sagt. At ungernes snak gled hen over hoved på en. At kollegaens henvendelse ikke blev hørt og du sagde, undskyld, kan du lige sige det igen?

Mange af os lever livet på en form for autopilot. Ting sker omkring os, og vi lægge ikke rigtigt mærke til det. Det behøver ikke være i de store ting men opleves ofte i dagligdags gøremål.

Er du nærværen når du børster tænder? Er du nærværen når du tager bad? Er du nærværen når du henter dit barn i institutionen? Er du nærværende når du laver mad?

Jeg kender alt for godt selv den oplevelse af, at jeg ikke er helt til stede i det jeg laver. Når andre er det mærker jeg det med det samme, så jeg tænker, at det gør de nok også når jeg ikke er nærværende med dem.

En måde at træne sit nærvær og en tæt kontakt til den oplevelse det er at være tilstede i det vi laver lige NU, er at praktisere Mindfulness meditation.

Her træner vi evnen til, at være i Nuét hele tiden. At være til stede med alt det der er, og at være der med det som det er.

Vi øver os i, at leve livet fuldt ud, og få alle nuancer med. Både dem der er gode, neutrale og knap så gode. For når vi er fuldt opmærksomme på det der sker lige nu, så bliver alt mere tydeligt for os. Vi får nemmere ved at håndtere svære situationer, og vi mærker i os selv hvad der er rigtigt at gøre.

Så øv dig selv i at være til stede i Nuét.

Øv dig selv i, at være til stede i det live du lever lige nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *