Fast grund under fødderne i livet – en Illusion?

Fast grund under fødderne i livet – en Illusion?

Vi søger alle et solidt afsæt i vores liv. Men hvis vi kigger nærmere efter så opdager vi, at der faktisk ikke rigtigt findes et sådan sted. Når vi opdager dette, så kommer frygten og usikkerheden krybende ind under huden på os.

Så vi bruger næsten hver en vågen time på, at finde en mulig konstruktion i vores liv der kan skabe en sådan stabilitet som vi så brændende ønsker os.

Det er der jo ikke noget galt i, men da inderst inde godt ved, at det sådan sted ikke findes, søger vi efter noget uopnåeligt. Vi oplever, at det er udmattende og utilfredsstillende ikke at kunne fange, lige det vi har så desperat meget brug for. Fast grund under fødderne i vores liv!

Mange af os føler det er forbundet med stor usikkerhed og ubehageligt når livskriser opstår. Sygdom eller ændringer i vores privatliv gør, at vi kastes hid og did og ikke helt kan finde et fast ståsted, hvor vi kan samle styrken til at komme videre.

Ofte er det her vi i Mindfulness ser en åbning for, at arbejde med netop disse følelser af usikkerhed, tvivl og frygtsomhed.

Måske der aldrig kan findes et sikkert ståsted i livet. Måske mister vi meget af vores liv i en søgen, efter noget der ikke findes men som næsten kan opleves som et fantasisted.

Prøv at lægge mærke til, alle de ting du i dagligdagen, ugens eller månedens løb gør, for at skabe et sikkert og solidt sted for dig selv. Læg mærke til, alle de ting du gør for, at komme et sted hen der måske slet ikke eksisterer!

Det kunne være, at forsøge sig med noget nyt var en mulighed. At give op på drømmen om det solide og sikre, og blot leve livet som det nu en gang arter sig for dig og mig lige nu. Ja drømme og ønsker har vi jo alle, men hele tiden at ville et andet sted hen gør, at vi ikke lever vores liv lige her og nu. Vi risikerer at gå glip af dyrbare øjeblikke i vores liv, og de kommer aldrig tilbage til os.

Så måske er dette en mulighed for, at ændre på den evige søgen. En mulighed for, at acceptere tingene ikke altid er som vi gerne vil have de skal være.

Når vi tør gå ind i den tankerække og åbne døren ind til rummet hvor vi bare er, kan der åbne sig nye måder at leve livet på. Måske er det lige her hvor livet egentligt leves.

Kig under kursus beskrivelser og meld dig på det næste kursus hvis du er blevet interesseret.

 

http://www.mindfulnessdk.dk/270-2/

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *