Er du OPMÆRKSOM?

Opmærksomhed, hvad mener du??

Og er det egentligt vigtigt for mig?

Vi er snart tudet ørerne fulde af, at vores opmærksomhed er vigtig, og jeg er helt enig. Men, hvad er så opmærksomheden egentligt? Hvornår er det at jeg er opmærksom og hvordan føles det så?

Min opmærksomhed flyver mellem mange ting, og hele tiden skifter jeg fokus er det opmærksomhed? Når jeg er et sted, så er mine tanker et helt andet sted! Er det rigtigt eller forkert?

Ens opmærksomhed indeholder mange elementer, og er derfor sammensat af forskellige komponenter.

Vi har vores SANSER, som lyde, lugte, berøringer osv. Vi har vores KROP som vi kan stille ind på og mærke hvordan har det. Vi har et sind hvor vi oplever vores følelser, såsom glæde, irritation frygt og mange andre. Vi har vores RELATIONER, som ven del af opmærksomheden. Jeg er sådan den som……. Og så har vi NIVEAUET af opmærksomhed. Hvor ”tændt” er du når du f.eks. kører bil?

Hvor er din opmærksomhed lige NU?

Så ser du, opmærksomhed er ikke bare opmærksomhed. Alt det du lige har læst er din opmærksomhed, og det er den du skal være opmærksom på. Hvor er min opmærksomhed henne?

Når først vi begynder, at være opmærksom på opmærksomheden, så vil vi med noget træning opleve, at opmærksomheden indeholder det hele. Indeholder det liv vi lever lige nu og her.

Så når vi lever vores liv kan vi vælge med hvilken grad af opmærksomhed vi vil leve det. Gode som dårlige tider. Alle er en invitation til at komme tættere på det NU, som er der hvor vi egentligt lever vores liv, men som ofte, og for mange kun er et flygtigt øjeblik der ikke helt fanges og opleves.

Kom med på det nye kursus i september og træn dig selv i at leve livet med mere opmærksomhed og øg din livsglæde

http://www.mindfulnessdk.dk

http://www.mindfulnessdk.dk/kalender/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *